Koko ohjelma 2018

Print Friendly, PDF & Email

AikaTapahtuma
09.00Kulttuuritalo Grand, Piispankatu 28: Lastentapahtuma klo 9-11. Ilmapalloja, kasvomaalausta sekä teatteria. 9.30 Mamia Company: Sammakkolammikko. ”Älä heitä roskaa. Et voi koskaan tietää kenen kotia se moskaa.” Sammakkolammikko on monitasoinen teos puhtaan veden tärkeydestä. Vuorovaikutteinen tanssisatu on suunnattu koko perheelle (4v. ylöspäin). Katsojat pääsevät mm. osallistumaan Sammakon sukulaisina Lammen pelastamiseen.
10.00Suomenkylän TeatteriTalo,Malmintie 2: TeatteriTalon avoimet ovet klo 10-13. Pöytäteatteri- Työpaja, kasvomaalausta, tekemistä ja puuhaa Teatterisalin maailmoissa. Tutustu opettajiimme ja harrastustoimintaan! Herkuttele TeatteriTalon kulttuuriyhdistyksen Aula-kahvilassa! Peppi Pitkätossu viihdyttää ystäviään koko tapahtuman ajan. Kirjailija Jaana Lehtiö tavattavissa klo 11-13. Tutustu Porvoo-dekkareihin ja Taikavalon seikkailuihin.
Loistava mahdollisuus vaikkapa saada oma kirja kirjailijan signeerauksella! Viiru ja Pesonen esiintyvät klo 12.00. Harrastus- ja opetustoiminnan INFO-startti klo 13.00. Vapaa pääsy.

11.00Vanha 123, Kaivokatu 35: Pekka Töpöhäntä ja kujakollit sekä kissabändi esiintyy. Teatteri Werner esittää Pekka Töpöhäntä -näytelmää Porvoossa lokakuussa. Maksuton.

Keskustan ja Vanhan porvoon kujilla: Nukketeatteri Ofelia ja Pikku Kulkuri: Fauna Humana. Eläinhahmot jänis poikasineen sekä korppi osallistuvat Moon Riveriin ja ihmettelevät hulinaa ihmisten kanssa. Klo 11-13.

Kulttuuritalo Grand, Piispankatu 28: Pre-Pride-Mingle. Prideen osallistuvat tapaavat Grandissa ennen Pride-kulkuetta. Julisteiden valmistaminen, tarjoilua ja kasvomaalausta! Järj: Grand-Luckan.
12.00Galleria Näsin kartano, Näsinmäentie 1: Näsin kartanon kesänäyttely ja Allegros kvartetin konsertti. Näsin kartanon kesänäyttelyssä suomalaisten taiteilijoiden teoksia, Allegro-kvartetin konsertin ohjelmistossa Sibeliuksen, Kuulan ja Rautavaaran teoksia. Näyttely avoinna klo 12.00-16.00. Konsertti klo 14.30. Näyttely 3 €/hlö, konsertti 10 € sis.sisäänpääsymaksun näyttelyyn.

Suomenkylän TeatteriTalo,Malmintie 2: Viiru ja Pesonen esiintyvät.. Vapaa pääsy.

Taidehalli, Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1: Consequences – Sodan Seuraukset, keskustelutilaisuus ja elokuvanäytös. Näyttelyn yhteydessä Moon riverin aikana 25.8. klo 12-15 järjestetään keskustelutilaisuus johon on kutsuttu näyttelyn teemoihin perehtyneitä asiantuntijavieraita kuten kansanedustaja Pekka Haavisto, kirjailija ja elokuvaohjaaja Imbi Paju, taiteilija / kirjailija / ohjaaja / tutkija Teemu Mäki, Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius ja kuraattori Ahmed Al-Nawas. Tilaisuus avataan Imbi Pajun elokuvalla Torjutut muistot jonka jälkeen seuraa keskustelutilaisuus vieraiden kanssa. Klo 12-15.
13.00Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1: Smaku Porvoo. Porvoolaiset ravintolat toteuttavat yhteisvoimin Smaku Porvoo -tapahtuman jo kolmatta kertaa 13.-25.8.2018. Smaku on kahtena ensimmäisenä vuonna saavuttanut suursuosion ja tänä vuonna seuraa jatkoa! Samalla Smaku laajenee ja siirtyy Porvoon Taidetehtaan avariin ja tunnelmallisiin tiloihin. Smakussa on mahdollisuus maistella ravintoloiden parhaimpia signature dish -annoksia edulliseen 5 € hintaan. Jokainen ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä lämpimästä tai kylmästä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta. Paras Smakuannos valitaan yleisön ennakkoäänten sekä Smakuraadin äänten perusteella Smakun lopuksi päätapahtumassa. Ennakkoon äänestäneiden kesken arvotaan lahjakorttehja osallistujaravintoloihin. Äänestämään pääset tästä linkistä www.uusimaa.fi/smaku. Klo 13-20.

Holmin talo, Välikatu 11. Opastus suomeksi: 1700-luvun värien ja tuoksujen maailma. Kodissa leijui 1700-luvulla mitä ihanimpia tuoksuja, jotkut niistä uusia ja eksoottisia. Opastus sisältyy museon pääsylipun hintaan 6 e/8 e, alle 18-v maksutta. (Huom! Ruotsinkielinen opastus klo 14.00). Järjestäjä: Porvoon museo.

Limonaatia ry tarjoilee limua ja laulua klo 13 alkaen liikkuen kaupungilla, Jokirannassa ja Vanhassa kaupungissa. Mukillinen limua maksaa 1e ja sillä saa F.E.Voicen esittämän laulun kaupan päälle!

Suomenkylän TeatteriTalo,Malmintie 2: Harrastus- ja opetustoiminnan INFO-Startti klo 13.00.
14.00Taidetehdas, Ateljeekäytävä, Läntinen Aleksanterinkatu 1: Lastenkulttuurituottamo LAKU: Vauvojen värikylpylä. Värikylpylä on vauvaperheille suunnattu kuvataiteellinen työpaja. Moniaistisessa työpajassa edetään materiaalien, värien ja muotojen kokemisesta, tunnustelusta ja havaitsemisesta itse tuotettuun jälkeen. Värikylpylän tavoitteena on kiireetön yhdessäolo ja vuorovaikutus vauvan ja aikuisen välillä. Työpajassa työskennellään rennosti ja avoimin mielin lapsen tahtiin. Maalaamiseen käytettävät materiaalit ovat turvallisia ja elintarvikepohjaisia. Ilmoittautumiset 24.7.2018 alkaen: liini@lastenkulttuurituottamolaku.fi
Yhteen työpajaan mahtuu kahdeksan vauvaa (4-12kk) vanhemman kera. Värikylpylät klo 14, 15 ja 16 ja yhden työpajan kesto noin 30 min.

Runeberginpuisto, keskusta. Suomenkylän soittokunta: Ikivihreää Suomesta ja maailmalta. Säävaraus. Klo 14.00.

Holmin talo, Välikatu 11. Opastus ruotsiksi: 1700-luvun värien ja tuoksujen maailma. Kodissa leijui 1700-luvulla mitä ihanimpia tuoksuja, jotkut niistä uusia ja eksoottisia. Opastus sisältyy museon pääsylipun hintaan 6 e/8 e, alle 18-v maksutta. (Huom! Suomenkielinen opastus klo 13.00). Järjestäjä: Porvoon museo.
15.00Taidetehdas, Ateljeekäytävä, Läntinen Aleksanterinkatu 1: Lastenkulttuurituottamo LAKU: Vauvojen värikylpylä. Värikylpylä on vauvaperheille suunnattu kuvataiteellinen työpaja. Moniaistisessa työpajassa edetään materiaalien, värien ja muotojen kokemisesta, tunnustelusta ja havaitsemisesta itse tuotettuun jälkeen. Värikylpylän tavoitteena on kiireetön yhdessäolo ja vuorovaikutus vauvan ja aikuisen välillä. Työpajassa työskennellään rennosti ja avoimin mielin lapsen tahtiin. Maalaamiseen käytettävät materiaalit ovat turvallisia ja elintarvikepohjaisia. Ilmoittautumiset 24.7.2018 alkaen: liini@lastenkulttuurituottamolaku.fi
Yhteen työpajaan mahtuu kahdeksan vauvaa (4-12kk) vanhemman kera. Värikylpylät klo 14, 15 ja 16 ja yhden työpajan kesto noin 30 min.

Runebergin koti, Aleksanterinkatu 3. Töölö Brass -vaskiyhtye: Vänrikki Stoolin kertomaa. Täydessä noin 30 soittajan kokoonpanossaan Töölö Brass on perinteinen englantilaisen brass bandin mukainen vaskipuhallinorkesteri. Orkesterin konsertin pääteoksena kuullaan Mattias Arveheimin säveltämä Fänrik Ståhls sägner, jossa kuvataan mm. J. L. Runebergin samannimisen teoksen henkilöhahmoja. Esityksen kertojana on näyttelijä Dan Henriksson. Vapaa pääsy. Vapaaehtoinen ohjelmalehtinen 5 e.

Wilhelm Å, Itäinen Rantapromenadi 9: Filhos de Tigre Porvoo: Capoeira. Klo 15.00.
16.00Pikku kirkko, Kirkkotori 2. Musikaalinen Aperitif- Glint & Annika Palm. Klo 16.00-17.00.

Wanhan Aseman Makasiinipuoti, Vanha Hämeenlinnantie 4. 3 Guitars in Concert. 18 Tour. Klo 16.00.

Taidetehdas, Ateljeekäytävä, Läntinen Aleksanterinkatu 1: Lastenkulttuurituottamo LAKU: Vauvojen värikylpylä. Värikylpylä on vauvaperheille suunnattu kuvataiteellinen työpaja. Moniaistisessa työpajassa edetään materiaalien, värien ja muotojen kokemisesta, tunnustelusta ja havaitsemisesta itse tuotettuun jälkeen. Värikylpylän tavoitteena on kiireetön yhdessäolo ja vuorovaikutus vauvan ja aikuisen välillä. Työpajassa työskennellään rennosti ja avoimin mielin lapsen tahtiin. Maalaamiseen käytettävät materiaalit ovat turvallisia ja elintarvikepohjaisia. Ilmoittautumiset 24.7.2018 alkaen: liini@lastenkulttuurituottamolaku.fi
Yhteen työpajaan mahtuu kahdeksan vauvaa (4-12kk) vanhemman kera. Värikylpylät klo 14, 15 ja 16 ja yhden työpajan kesto noin 30 min.

Zum Beispiel, Rihkamakatu 2: DreamSisters Quartet. DreamSisters Quartet ihastuttaa Barbershop-laululla Zumissa klo 16.00
17.00Wilhelm Å, Itäinen Rantapromenadi 11: Laura & Kyösti. Wilhelm Å:n kesän viimeistä liveä tulee tahdittamaan karismaattinen duo Laura & Kyösti, joka ottaa Wilhelm Å:n ponttoonin haltuun lauantaina 25.8.2018 klo 17 alkaen. Ainutlaatuinen tunnelma, aurinko, kylmät juotavat sekä hyvää musiikkia - se on reseptimme onnistuneeseen iltaan. Vapaa pääsy.
18.00Haikon kartano, Haikkoontie 114. Duo Oblivion. Duo Oblivion soittaa pääasiassa argentiinalaisia tangoja ja lajin mestareiden kuten Astor Piazzollan ja Carlos Gardelin kappaleita. Pianon ja viulun yhteiselolle rakentuva ohjelmisto tuo esiin tämän syvän musiikkityylin tunnetuimpia teoksia kauneuden, haikeuden, tunteenpalon ja kuumien rytmien elementtejä yhdistellen. Klo 18.00.

Pikku kirkko, Kirkkotori 2. Johanna Nurmimaa, Anna Turunen: Sydämen sanoja, Sielun lauluja.
Hetki hoitavien sointujen ja voimaannuttavien runojen äärellä. Klo 18.00.

Café Jokiranta, Itäinen rantapromenadi 9. Kuubalaista salsaa Roly Gonzálezin johdolla, tanssikoulu BailaMás. www.bailamas.fi. Klo 18.00.

Wanha Laamanni, Vuorikatu 17: Teatteri Werner: Suhteellisia sovituksia á la Teatteri Werner ja Varski Varjola. Maksuton.

Taidehalli, Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1: Antti Tolvi - GONG Ääni kylpy. Gongia voi ajatella aurinkona. Se symboloi kaikkeutta ja edustaa alkuperäistä hiljaisuutta ja luomisen mahdollisuutta. Gong muodostaa äärettömyyden ensimmäisen liikkeen. Sen värähtelyt ovat kaikkien olemassa olevien tai mahdollisesti olemassa olevien muotojen, olentojen ja ajatusten elämänvirtaa. Yhteen nuijan iskuun sisältyy kaikki, alkuräjähdyksestä aina maailmankaikkeuden himmenemiseen asti. Antti Tolvi on Qigong/Yin/Zen ohjaaja ja äänitaitelija Kemiönsaarelta. Antti on harjoittanut Taijita/Qigongia/Zeniä päivittäin yli 15 vuotta ja on soittanut yli 200 konserttia ympärimaailmaa (Shanghai EXPO 2010, Japanissa kaksi kiertuetta, USAssa neljä 2005-2015..). Antti on julkaissut 13 soolo albumia ja ollut mukana yli 50 albumilla säveltäjänä ja/tai soittajana. Hän on tehnyt useita äänitaideinstallaatiota eri gallerioihin ympäri Suomea (Galleria Sinne Helsinki, Tampere Biennaali 2018, B-Gallery Turku) ja tehnyt projekteja tanssi-, elokuva- ja nukketeatteritaiteen ammattilaisten kanssa. 18.00.
19.00Wanha Laamanni, Vuorikatu 17: Ronda & Amanda akustisesti. Ihastuttavat ystävykset Amanda & Ronda esittävät lauantaina Moon Riverissa Wanhan Laamannin terassilla tunnelmallisen setin, jossa kuullaan mm. Adelen, Amy Winehousen ja Phil Collinsin kappaleita! Klo 19.00.
20.00Bistro Gustaf, Mannerheiminkatu 9: Teatteri Werner: Suhteellisia sovituksia á la Teatteri Werner ja Varski Varjola. Maksuton.

Haikon kartano, Haikkoontie 114: Hinthaaran kuoro Goes Motown! 70- ja 80-lukujen Motown-hittejä The Moose Hair Choir'n eli Hinthaaran kuoron esittäminä. Lavalla lisäksi: Jarkko Lepistö/rummut, Seppo Kantonen/piano ja Timo Tuppurainen/basso. Kuoroa johtaa Mia Makaroff. Vapaa pääsy, ohjelmalehtinen 10 e.

Fryysarinranta, Jokikatu 20: Trubaduuri Sergei Vartiainen ihastuttaa livemusiikilla elokuun illassa Fryysarinrannan terassilla.

Mannerheiminkadun sillan alla, Jokikatu: KOKEILE Festivaali: Videoinstallaatio "LightNoiseCruise with Captain Rudolf Styler". VJ Rudolf Styler. Kokeile Festival järjestää Moon Riverin yhteydessä kokeellisen elokuvanäytöksen Porvoon Mannerheiminkadun sillan alla lauantaina 25.8. klo 20-23. Visuaalista antia säestää leijaileva mutta arvaamaton live-ambientmusiikki. Performanssin äänimaisemasta vastaavat Astroschnautzer, Utu Lautturi, Wintermute ja Pigments. Tapahtuma on ilmainen ja paikalle voi saapua koska vain ja kesken kaiken.
21.00JATKOT:
~ PALEFACE & RICKY TICK BIG BAND DUO ~
~ KULTAINEN NUORUUS ~
Vanha 123, Kaivokatu 35


Moon River & Smaku & Porvoo Jazz Festival paiskaavat kättä elokuun lämpimässä illassa! Loppukesän tapahtumat luovuttavat soihdun syksyn seuraavalle Porvoolaiselle festarille, kun tapahtumat toteuttavat yhteistuotantona jazz-rap iltamat lauantaina 25.8. Vanha 123:ssa.

Klo 21 Moon River tarjoilee paikallista rappia Kultaisen Nuoruuden voimin.
Ilta huipentuu Porvoo Jazz Festivalin spessukeikalla, kun lavalla tunnelmaa hämmentää ennennäkemätön trio Paleface & Ricky Tick Big Band duo (Valtteri Pöyhönen & Jaska Lukkarinen)

~ Kultainen Nuoruus ~
~ Paleface & RTBB Duo ~
Paleface, Jaska Lukkarinen, Valtteri Pöyhönen

Liput 15 e Livetosta

Ovet auki klo 20.00
Ei alkoholimyyntiä, BYOB
K-18.
22.00
23.00
24.00
01.00
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email