Taidetehdas

Moon River Porvoo 2018 – Taidetehtaalla tapahtuu!
Läntinen Aleksanterinkatu 1

12.00
Taidehalli,
 Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1: Consequences – Sodan Seuraukset, keskustelutilaisuus ja elokuvanäytös. Näyttelyn yhteydessä Moon riverin aikana 25.8. klo 12-15 järjestetään keskustelutilaisuus johon on kutsuttu näyttelyn teemoihin perehtyneitä asiantuntijavieraita kuten kansanedustaja Pekka Haavisto, kirjailija ja elokuvaohjaaja Imbi Paju, taiteilija / kirjailija / ohjaaja / tutkija Teemu Mäki, Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius ja kuraattori Ahmed Al-Nawas. Tilaisuus avataan Imbi Pajun elokuvalla Torjutut muistot jonka jälkeen seuraa keskustelutilaisuus vieraiden kanssa. Klo 12-15.

15.00
Smaku Porvoo. Porvoolaiset ravintolat toteuttavat yhteisvoimin Smaku Porvoo -tapahtuman jo kolmatta kertaa 13.-25.8.2018. Smaku on kahtena ensimmäisenä vuonna saavuttanut suursuosion ja tänä vuonna seuraa jatkoa! Samalla Smaku laajenee ja siirtyy Porvoon Taidetehtaan avariin ja tunnelmallisiin tiloihin. Smakussa on mahdollisuus maistella ravintoloiden parhaimpia signature dish -annoksia edulliseen 5 € hintaan. Jokainen ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä lämpimästä tai kylmästä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta. Paras Smakuannos valitaan yleisön ennakkoäänten sekä Smakuraadin äänten perusteella Smakun lopuksi päätapahtumassa. Ennakkoon äänestäneiden kesken arvotaan lahjakorttehja osallistujaravintoloihin. Äänestämään pääset tästä linkistä www.uusimaa.fi/smaku. Klo 13-20.

14.00 / 15.00 / 16.00
Taidetehdas, Ateljeekäytävä, Läntinen Aleksanterinkatu 1: Lastenkulttuurituottamo LAKU: Vauvojen värikylpylä. Värikylpylä on vauvaperheille suunnattu kuvataiteellinen työpaja. Moniaistisessa työpajassa edetään materiaalien, värien ja muotojen kokemisesta, tunnustelusta ja havaitsemisesta itse tuotettuun jälkeen. Värikylpylän tavoitteena on kiireetön yhdessäolo ja vuorovaikutus vauvan ja aikuisen välillä. Työpajassa työskennellään rennosti ja avoimin mielin lapsen tahtiin. Maalaamiseen käytettävät materiaalit ovat turvallisia ja elintarvikepohjaisia. Ilmoittautumiset 24.7.2018 alkaen: liini@lastenkulttuurituottamolaku.fi
Yhteen työpajaan mahtuu kahdeksan vauvaa (4-12kk) vanhemman kera. Värikylpylät klo 14, 15 ja 16 ja yhden työpajan kesto noin 30 min.

18.00
Taidehalli, Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1: Antti Tolvi – GONG Ääni kylpy. Gongia voi ajatella aurinkona. Se symboloi kaikkeutta ja edustaa alkuperäistä hiljaisuutta ja luomisen mahdollisuutta. Gong muodostaa äärettömyyden ensimmäisen liikkeen. Sen värähtelyt ovat kaikkien olemassa olevien tai mahdollisesti olemassa olevien muotojen, olentojen ja ajatusten elämänvirtaa. Yhteen nuijan iskuun sisältyy kaikki, alkuräjähdyksestä aina maailmankaikkeuden himmenemiseen asti. Antti Tolvi on Qigong/Yin/Zen ohjaaja ja äänitaitelija Kemiönsaarelta. Antti on harjoittanut Taijita/Qigongia/Zeniä päivittäin yli 15 vuotta ja on soittanut yli 200 konserttia ympärimaailmaa (Shanghai EXPO 2010, Japanissa kaksi kiertuetta, USAssa neljä 2005-2015..). Antti on julkaissut 13 soolo albumia ja ollut mukana yli 50 albumilla säveltäjänä ja/tai soittajana. Hän on tehnyt useita äänitaideinstallaatiota eri gallerioihin ympäri Suomea (Galleria Sinne Helsinki, Tampere Biennaali 2018, B-Gallery Turku) ja tehnyt projekteja tanssi-, elokuva- ja nukketeatteritaiteen ammattilaisten kanssa. 18.00.

Print Friendly, PDF & Email